Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Προετοιμάζουμε την απάντηση στην «επέκταση» του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία πρέπει να προετοιμάζεται καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει τα σύνορά του, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, είχε ταχθεί υπέρ της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και υπερηχητικών πυραύλων στον ευρωπαϊκό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε τη Μεγάλη Τρίτη (19.04.2022) ότι η ενίσχυση των συνόρων του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία δεν συνιστά πλέον σχήμα λόγου και η Μόσχα πρέπει να προετοιμάζεται για μια πιθανή επιθετική ενέργεια, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο Μεντβέντεφ, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα είχε προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ ότι αν η Σουηδία και η Φιλανδία ενταχθούν στην υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία, η Ρωσία θα πρέπει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και υπερηχητικούς πυραύλους στον ευρωπαϊκό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία πενθεί: Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης, για τον καθορισμό των λεπτομερειών σχετικά με την υποδοχή των προσκυνητών και των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών που θα μεταβούν στη Ρώμη
Πιστοί αποτίουν φόρο τιμής στον Πάπα Φραγκίσκο
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού