Σάββατο, 6 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα έχει ξεκινήσει από το πρωί, με την Τροχαία να έχει λάβει αυξημένα για την πρόληψη ατυχημάτων. Η κίνηση είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο δεν αποκλείεται να μοιραστεί λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες έφυγαν από την Αθήνα περίπου 325.000 οχήματα, ενώ το 2019 – πριν τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού – είχαν φύγει 217.000. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις