Σάββατο, 19 Οκτ.
17oC Αθήνα

Mega deal στην υγεία: Η Affidea «περνά» στον επενδυτικό όμιλο GBL – Στο 1 δισ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς

Mega deal στην υγεία: Η Affidea «περνά» στον επενδυτικό όμιλο GBL – Στο 1 δισ. ευρώ το τίμημα της εξαγοράς

Μια εξαγορά με ελληνικό ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες, καθώς, ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους της Ευρώπης, η Groupe Bruxelles Lambert («GBL») απέκτησε με τίμημα 1 δισ. ευρώ την Affidea, επενδύοντας για πρώτη φορά στον τομέα υγείας στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η GBL προχώρησε στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Affidea, τον κορυφαίο πάροχο διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, από την B-FLEXION.

H GBL θα επενδύσει έως και 1 δισ. ευρώ στη συναλλαγή, ενώ όπως δήλωσε ο Ian Gallienne, CEO της εταιρείας, η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική της επένδυση στον τομέα της υγείας.

Όσον αφορά τον πλειοψηφικό μέτοχο της Affidea, την B-FLEXION, αυτή θα αποχωρήσει πλήρως και η διοίκηση θα επανεπενδύσει μαζί με την GBL. Να σημειωθεί, ότι η B-FLEXION με Πρόεδρο τον Ernesto Bertarelli, είναι μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία που επενδύει σε αναπτυσσόμενες εταιρείες δημιουργώντας αξία διαχρονικά.

Σχετικά με τον όμιλο Affidea, αποτελεί κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη, με δραστηριότητα σε 15 χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων.

Μετά από τη συμφωνία, η GBL ανακοινώνει ότι θα υποστηρίζει την Affidea στην ανάπτυξη ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων μερών – ασθενών, ιατρών και ρυθμιστικών αρχών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις