Τρίτη, 26 Νοε.
10oC Αθήνα

Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Κάποιες βλάβες θα τις δούμε τις επόμενες ημέρες» λέει ο χειρουργός της

Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Κάποιες βλάβες θα τις δούμε τις επόμενες ημέρες» λέει ο χειρουργός της

Στην μετεγχειρητική κατάσταση της 8χρονης που έκοψε το δάκτυλο του χεριού της σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο γιατρός της, Aντώνης Αντωνίου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (03.05.2022) στην ΕΡΤ. Η κατάσταση του κοριτσιού είναι ενθαρρυντική αφού η εικόνα του δακτύλου της μετά την συγκόλληση είναι άριστη. 

«Είναι ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι στο χώρο βρέθηκε ο συνάδελφος που διασφάλισε τη σωστή μεταφορά του δακτύλου και του παιδιού και το ότι είχαμε τη δυνατότητα να το χειρουργήσουμε στο χρόνο που χρειαζόμαστε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός Aντώνης Αντωνίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο 62χρονος προϊστάμενος για τη συντήρηση και την καλή λειτουργία των παιδικών χαρών του δήμου Θεσσαλονίκης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα. 

Ο γιατρός που χειρούργησε το 8χρονο κοριτσάκι σημείωσε ότι επαναιμάτωση του δακτύλου του παιδιού μέχρι στιγμής είναι καλή. «Το λειτουργικό αποτέλεσμα θα διασφαλιστεί με κάποιες επιπλέον επεμβάσεις. Το σημαντικό είναι το παιδί να νιώσει ακέραιο το χεράκι του», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Aντώνης Αντωνίου. 

Click4more: Ακρωτηριασμός 8χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η τσουλήθρα ήταν πάνω από δύο μήνες έτσι» λέει η μητέρα

Περιγράφοντας το συγκεκριμένο περιστατικό εξήγησε ότι στην αποκατάσταση παίζει ρόλο και ο μηχανισμός της κάκωσης. «Εδώ δεν είναι μόνο ότι κόπηκε το δαχτυλάκι, αλλά ότι τραβήχτηκε. Κάποιες βλάβες στα αγγεία μπορούμε να τις δούμε τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής η μικρή είναι πολύ αισιόδοξη, βοηθάει και πιστεύουμε και εμείς ότι όλα θα πάνε καλά».

Αναφερόμενος στα κρίσιμα λεπτά που ακολούθησαν μετά τον ακρωτηριασμό του δακτύλου της 8χρονης ο κ. Αντωνίου είπε ότι «χρειάζεται να μπει σε ένα σακουλάκι και γύρω γύρω πάγος. Δεν πρέπει να έρθει σε απευθείας επαφή με τον πάγο». Και όπως είπε ο γιατρός που χειρούργησε το παιδί «η συμβουλή μου προς τη μητέρα ήταν το σκέλος να ήταν τυλιγμένο σε ένα μωρομάντηλο και να μην ακουμπάει το σκέλος στον πάγο, ώστε να μην προκληθεί έγκαυμα στους ιστούς και να μην μπορεί να επανασυγκοληθεί μετά».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις