Κόσμος

Βρετανία: Κυρώσεις στη ρωσική χαλυβουργία Evraz

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε πως επέβαλε κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα Evraz, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εταιρεία παραγωγής και εξόρυξης χάλυβα δραστηριοποιείται σε τομείς που είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας», αναφέρει η κυβέρνηση στη Βρετανία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Το σημερινό πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι κανένας πολίτης ή εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Βρετανία ανέφερε ότι η Evraz παράγει το 28% των σιδηροδρομικών τροχών της Ρωσίας και το 97% των σιδηροδρομικών γραμμών στη Ρωσία, καθιστώντας την εταιρεία ζωτικής σημασίας καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί το σιδηροδρομικό δίκτυο για να μεταφέρει βασικές στρατιωτικές προμήθειες και στρατεύματα στην γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Evraz έχει ανασταλεί από τις 10 Μαρτίου, όταν η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι 10 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου παραιτήθηκαν, αφήνοντας μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Έλον Μασκ «οχυρώνει» τον Ντόναλντ Τραμπ: Η SpaceX φαβορί για την κατασκευή της αντιπυραυλικής ασπίδας «Χρυσός Θόλος»
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου σε κοινοπραξία με τις Palantir και Anduril προτείνουν δορυφορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας με συνδρομητικό μοντέλο, αναφέρει το Reuters
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλον Μασκ