Κόσμος

Κιργιστάν: Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν από σφοδρές βροχοπτώσεις

Καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν το νότιο τμήμα του Κιργιστάν προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στη χώρα. 

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν 835 σπίτια και περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Κιργιστάν.

Ειδικότερα, στην περιοχή Αλάι της περιφέρειας Ος πλημμύρισαν 229 σπίτια, ένα σχολείο, δρόμοι κι άλλες υποδομές, ενώ κτηνοτρόφοι έχασαν δεκάδες ζώα.

Άλλα 606 σπίτια πλημμύρισαν σε δύο κοινότητες της περιφέρειας Τζαλάλ Αμπάντ, ενώ ζημιές εξαιτίας κατολισθήσεων προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της ανατολικής περιφέρειας Ναρίν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Κιργιστάν αναφέρει ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί, με τη συνδρομή του στρατού, για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις προαναφερθείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25