Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με δάκρυα στην κηδεία του μέντορά του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Με δάκρυα στην κηδεία του μέντορά του

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον μέντορά του Χιον Τσολ – χάε, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην κηδεία του Χιον Τσολ-χάε, αξιωματούχου του Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού που βοήθησε τον ηγέτη της Β. Κορέας να αναλάβει την εξουσία, πριν από τον θάνατο του πατέρα του στα τέλη του 2011.

Κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας έδειξαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να κουβαλάει μαζί με άλλους μαυροφορεμένους άνδρες το φέρετρο του Χιον Τσολ-χάε. Μάλιστα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο μόνος από τους αξιωματούχους που κουβαλούν το φέρετρο, ο οποίος δεν φοράει μάσκα, εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα.

Στη συνέχεια ο Κιμ Γιονγ Ουν κλαίγοντας ρίχνει χώμα στο φέρετρο του Τσολ-χάε. 

O Χιον Τσολ-χάε, σύμφωνα με τη Guardian, ήταν ένας στρατάρχης του Κορεάτικου Λαϊκού Στρατού που πιστεύεται ότι έπαιξε καίριο ρόλο στην προετοιμασία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

H σημασία που είχε o Tσολ-χάε για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη φαίνεται από την επίσημη τελετή, αλλά και από την απόφασή του να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα σήκωναν το φέρετρο του αξιωματούχου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις