Κόσμος

Εφιάλτης δίχως τέλος στη Μαριούπολη: Αναφορές ότι βρέθηκαν πάνω από 200 πτώματα σε υπόγειο γκρεμισμένου κτιρίου

Τα πτώματα εκατοντάδων ανθρώπων ανακαλύφθηκαν στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Petro Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Vadym Boychenko, είπε ότι οι εργαζόμενοι βρήκαν τα πάνω από 200 πτώματα ενώ έσκαβαν σε ένα υπόγειο κάτω από κτίριο που κατέρρευσε.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Andryushchenko έγραψε στο Telegram:

«Κατά την αποξήλωση των αποφράξεων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά σε προαστιακό πρατήριο βενζίνης, βρέθηκαν νεκρά στο υπόγειο περίπου 200 πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Λόγω της άρνησης των ντόπιων να περισυλλέξουν τα πτώματα, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών εγκατέλειψε το εργοτάξιο».

 

Ο Anton Gerashchenk, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να αναγκάσουν τους ντόπιους να βγάλουν τα πτώματα έξω. Όταν αρνήθηκαν, ο αυτοσχέδιος «τάφος» απλώς εγκαταλείφθηκε.

Πάντως δεν κατέστη δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση αυτών των αναφορών, επισημαίνει ο Guardian.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025