Κόσμος

Βρετανία: Εξηγήσεις για τα πρόστιμα του Partygate ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου από τη Μητροπολιτική Αστυνομία

Εξηγήσεις για τα πρόστιμα που επέβαλε η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας για το Partygate, ζητά ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, θέλοντας να μάθει πώς αποφάσισε τα άτομα τα οποία θα δεχθούν αυτές τις συνέπειες για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Νέες φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον σε αποχαιρετιστήριο πάρτι πρώην συνεργάτη του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Νοέμβριο του 2020, δημοσιεύτηκαν από το ITV News χθες Δευτέρα (23.5.2022), αναζωπυρώνοντας τις κατηγορίες ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας παραβίασε τους δικούς του κανόνες κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, κάνοντας πάρτι, με την αντιπολίτευση να ζητάει εκ νέου την παραίτησή του.

Στον Μπόρις Τζόνσον επιβλήθηκε πρόστιμο. Όχι όμως για εκείνη την εκδήλωση, αλλά για ένα πάρτι γενεθλίων του τον Ιούνιο του 2020.

«Ο Σαντίκ έστειλε σήμερα επιστολή στον υπηρεσιακό αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ζητώντας μια λεπτομερή εξήγηση για τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη από τους ερευνητές όταν αποφάσισαν για τη λήψη μέτρων σε μεμονωμένες περιπτώσεις στην υπόθεση “Partygate” στην Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε εκπρόσωπος του δημάρχου του Λονδίνου.

Συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από την ηγεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας να απαντήσει δημόσια, «επειδή ανησυχεί ότι η εμπιστοσύνη των Λονδρέζων στην αστυνομία έχει κλονιστεί περαιτέρω από την έλλειψη διαφάνειας».

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να σχολιάσει όσα συνέβησαν στις 13 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, μόλις δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της έρευνας για τις εκδηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ που παραβίασαν το lockdown.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του δημάρχου είναι και η εποπτεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Νομίζω πως η φωτογραφία, που πρώτη φορά είδα χθες, θα κάνει αρκετούς σε όλη τη χώρα να ξύνουν τα κεφάλια τους, απορημένοι που δεν επιβλήθηκαν ακόμη περισσότερα πρόστιμα», είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines