Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Η ασθένεια θα πρέπει να δηλώνεται υποχρεωτικά πλέον στη Βρετανία

Η υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η ευλογιά των πιθήκων θα προστεθεί από αύριο Τετάρτη στον κατάλογο των ασθενειών που υποχρεωτικά πρέπει να δηλώνονται.

Αυτό σημαίνει πως οι γιατροί στη Βρετανία θα πρέπει να ειδοποιούν τις τοπικές αρχές όταν υποψιάζονται πως ένας ασθενείς έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων.

«Η ταχεία διάγνωση και η αναφορά είναι το κλειδί για τη διακοπή της μετάδοσης και τον περιορισμό οποιασδήποτε περαιτέρω εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Ουέντι Σέπερντ, αρμόδια για την ευλογιά των πιθήκων στην βρετανική υπηρεσία.

«Αυτή η νέα νομοθεσία θα υποστηρίξει εμάς και τους εταίρους μας στον υγειονομικό τομέα να εντοπίζουμε, να θεραπεύουμε και να ελέγχουμε με ταχύ τρόπο την ασθένεια», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1