Κόσμος

H Βρετανία καλεί τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Ναβάλνι

Η Βρετανία υποστηρίζει «ολόψυχα» τον Ρώσο ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να τον απελευθερώσει, μετά τις αναφορές ότι μεταφέρθηκε σε αποικία κρατούμενων υψίστης ασφαλείας ακόμη πιο μακριά από την Μόσχα.

«Υποστηρίζουμε ολόψυχα τον Ναβάλνι και ανησυχούμε παρά πολύ μετά τις αναφορές που ακούσαμε και ζητούμε από την Ρωσία να τον απελευθερώσει το συντομότερο δυνατόν» είπε σήμερα η Τρας μιλώντας στην βρετανική Βουλή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε αιφνίδια σε αποικία κρατουμένων υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται ακόμη πιο μακριά από την Μόσχα από την φυλακή στην οποία ήταν και εξέτιε ποινή κάθειρξης 11-1/2 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς θέλει να παγώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μετά την απόφασή του να μην παραδώσει άλλους Παλαιστίνιους κρατούμενους
Οι υπηρεσίες του Νετανιάχου ανακοίνωσαν πως αποφασίστηκε να αναβληθεί η απελευθέρωση των «τρομοκρατών» ωσότου εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων ομήρων εν ζωή
Η απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατούμενων στις 15 Φεβρουαρίου