Πολιτική

Εκλογές 25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου, «αποκαλύπτει» βουλευτής της ΝΔ

Με βάση τα όσα έχει δηλώσει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το καλοκαίρι του 2023. Κανείς όμως δεν αποκλείει, ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να προσέλθουμε στις κάλπες το φθινόπωρο. 

Και αυτά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ενισχύθηκαν μετά τα όσα είπε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (16.06.2022) στο Kontra24. Ο βουλευτής έδωσε μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες για την προσφυγή στις κάλπες. 

«Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Γιόγιακας. 

Υπενθυμίζεται ότι για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου, πρώτο σας είχε ενημερώσει newsit.gr, ήδη από την 19η Μαΐου. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε αξίζει να σημειωθεί ότι οι δεύτερες εκλογές τοποθετούνται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε σχετικά για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά και απάντησε: «Ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του. Εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου