Δευτέρα, 28 Οκτ.
24oC Αθήνα

Οικονόμου: Όταν ο Κουφοντίνας αρθρογραφεί σε εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας κάθε συζήτηση για ελευθερία Τύπου είναι σουρεαλιστική

Οικονόμου: Όταν ο Κουφοντίνας αρθρογραφεί σε εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας κάθε συζήτηση για ελευθερία Τύπου είναι σουρεαλιστική

Τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης στις οικογένειες των δυο μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Σάμο μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην επέτειο των 30 ετών από την δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από τους τρομοκράτες της 17Ν. «Δεν ξεχνούμε ποτέ ποιοι είναι οι εχθροί της ζωής και της δημοκρατίας μας», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα περιέχει το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά και τους στόχους.

Η χώρα μας είναι σε ετοιμότητα για την ενεργειακή ασφάλεια, είπε ακόμα. Αναφερόμενος στην πιθανή διακοπή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία από τον Nord Stream 1 είπε ότι η Ευρώπη προσπαθεί να θωρακιστεί και η χώρα μας προετοιμάζεται από καιρό για την αντιμετώπιση ακόμα και πλήρους διακοπής. Ως παραδείγματα έφερε την αποθήκευσης και προμήθευσης LNG από την Ιταλία με αντίστροφη ροή και την χρησιμοποίηση ντίζελ και λιγνίτη.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι πολιτικές μας δημιουργούν ένα περιβάλλον σταθερότητας και χρειάζεται όλοι να αλλάξουμε την ενεργειακή μας κουλτούρα.

Για το Power Pass είπε ότι ξεκινά από αύριο Παρασκευή η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και συνολικά έχουν υποβληθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια αιτήσεις και αφορούν 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα.

Το ποσό ανέρχεται στα 230 εκατομμύρια και συνεχίζεται για τους υπόλοιπους ο έλεγχος των στοιχείων καθώς έχουν δεσμευθεί 280 εκατομμύρια.

Για το θέμα της Ελευθερίας του Τύπου παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να βελτιωθούν αλλά τόνισε ότι οι συστάσεις που γίνονται δεν κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση όπως βροντοφώναζαν κάποιοι.

Στην χώρα όπου ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνας έχει δημόσιο βήμα και αρθρογραφεί σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και οι απόψεις του ταυτίζονται με τις απόψεις κόμματος κάθε συζήτηση περί ελευθερίας του Τύπου είναι σουρεαλιστική.

Ερωτηθείς ποιο κόμμα εννοεί ο κ. Οικονόμου είπε ότι «δημοσιογράφοι είστε διαβάστε και θα καταλάβετε σε ποιο κόμμα αναφέρομαι».

Δείτε την ενημέρωση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις