Δευτέρα, 29 Ιουλ.
34oC Αθήνα

ΗΠΑ – Κίνα: «Ψήνεται» συνομιλία Μπάιντεν με Σι Τζινπίνγκ τις επόμενες μέρες

ΗΠΑ – Κίνα: «Ψήνεται» συνομιλία Μπάιντεν με Σι Τζινπίνγκ τις επόμενες μέρες

Να μιλήσει με τον ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προγραμματίζει τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Το αποκάλυψε ο ίδιος.

Η συνομιλία του Τζο Μπάιντεν με τον Σι Τζινπίνγκ έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα παραμένουν σε ένταση, για την Ταϊβάν και όχι μόνο.

«Νομίζω ότι θα συνομιλήσω με τον πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε από επίσκεψη στη Μασαχουσέτη.

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Κίνας προγραμματίζεται εδώ και πολύ καιρό, ενώ θα γίνει σε μία κρίσιμη στιγμή, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει σχετικά με το καθεστώς της Ταϊβάν, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει μία δραστική μείωση των δασμών στα αγαθά που εισάγονται από την Κίνα, προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση των πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στους Αμερικανούς καταναλωτές.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την αμφιβολία του για την επίσκεψη που προγραμματίζει για τον επόμενο μήνα στην Ταϊβάν, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι η άποψη των ενόπλων δυνάμεων είναι ότι (η επίσκεψη) δεν είναι καλή ιδέα για την περίοδο που διανύουμε, αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι η κατάστασή της».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις