Κόσμος

Βρετανία: Η Λιζ Τρας αυξάνει και άλλο τη διαφορά της από τον Ρίσι Σουνάκ στις δημοσκοπήσεις

Σημαντικό προβάδισμα στην κούρσα για τον επόμενο ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και πρωθυπουργό της Βρετανίας εξακολουθεί να διατηρεί η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λιζ Τρας, από τον αντίπαλό της, Ρίσι Σουνάκ. 

Μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον, τόσο από ηγέτης των Τόρις όσο και από πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σουνάκ είναι τα δύο στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος που διεκδικούν τη διαδοχή.

Αν και ήδη είχε ισχυρό προβάδισμα, τώρα η Λιζ Τρας συγκεντρώνει το 66% έναντι του 34% του Ρίσι Σουνάκ, δηλαδή έχουν διαφορά 32 ποσοστιαίες μονάδες στις προτιμήσεις όσων έχουν αποφασίσει ότι θα ψηφίσουν για το μέλλον των Τόρις.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση του οργανισμού YouGov για λογαριασμό του Sky News, μόνο το 13% των μελών του Συντηρητικού Κομματος είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει είτε δεν θα ψηφίσει καθόλου.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ψηφίζει με επιστολική ψήφο για να επιλέξει τον νέο ηγέτη του αφού ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θα παραιτηθεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο