Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1: Πήρε το ντέρμπι, απέκτησε ηρεμία και την βύθισε στον προβληματισμό

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1: Πήρε το ντέρμπι, απέκτησε ηρεμία και την βύθισε στον προβληματισμό
ΑΠΕ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να νικήσει την Λίβερπουλ (2-1), στο μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της Premier League και να πάρει το πρώτο της “τρίποντο” απέναντι στους “ρεντς” σε ματς πρωταθλήματος μετά από 8 ανεπιτυχή προσπάθειες. Πήρε… οξυγόνο η ομάδα του Τεν Χάαγκ, παίζοντας με πάθος και αφήνοντας τους “χλωμούς” φιλοξενούμενους χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές. Έσπασε το αήττητο της ομάδας του Κλοπ μέσα στο 2022. Ιστορικό γκολ ο Σαλάχ.

Η Λίβερπουλ φάνηκε να μην “πατάει “ καλά και να είναι βιαστική στις μεταβιβάσεις της. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με… ένταση και επιθετική διάθεση στο ματς, στο 10′ είχε δοκάρι -σε πλασέ του Ελάνγκα- και στο 16′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σάντσο πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ξεμαρκαρίστηκε με υπέροχες προσποιήσεις και τελικά έκανε το 1-0 με άνετο πλασέ.

Το ματς διατήρησε αυτή την εικόνα, με την Λίβερπουλ να δυσκολεύεται πολύ, να κυκλοφορήσει την μπάλα μεσοεπιθετικά και να μην βρίσκει διαδρόμους προς τα καρέ του Ντε Χέα. Ο Ελάνγκα έβαλε… δύσκολα στους φιλοξενούμενους, ενώ στο 25′ ο Έρικσεν ανάγκασε τον Άλισον να διώξει με τα ακροδάχτυλα μια εκτέλεση φάουλ από δύσκολη γωνία.

Η Λίβερπουλ ανέβασε… στροφές, έγινε πιο επιθετική μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και στο 41′ “άγγιξε” την ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπρούνο Φερνάντες προσπάθησε να διώξει και λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία της ομάδας του, όμως για καλή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στον Μαρτίνες που ήταν πάνω στη γραμμή (οι “ρεντς” ζήτησαν χέρι και πέναλτι)! Στη συνέχεια ο Έλιοτ έπιασε το πλασέ που πέρασε λίγο άουτ.

Η Λίβερπουλ δεν είχε ούτε μια εύστοχη τελική στο 1ο ημίχρονο, κάτι που προσπάθησε να διορθώσει στην επανάληψη, βγάζοντας περισσότερη ενέργεια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως ήταν αποφασισμένη να μην ηττηθεί, άφησε χώρους στους φιλοξενούμενους και στο 53′ έφτασε στο 2-0. Ο Μαρσιάλ έκλεψε προ του Χέντερσον και έκανε την κάθετη στον Ράσφορντ (το VAR “έσβησε” τις υποψίες για οφσάιντ που υπήρχαν στην ασίστ), με τον Άγγλο επιθετικό να πλασάρει εύστοχα και να σκοράρει μετά από επτά μήνες. Τρία λεπτά μετά, ο Άλισον έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Ράσφορντ, έχοντας μπροστά του σώματα αμυνόμενων.

Ο Κλοπ προχώρησε σε αλλαγές και είδε τελικά την Λίβερπουλ να βγάζει ένα καλό πρόσωπο και να φτάνει στο 2-1 στο 82′. Λίγο αφού ο Ντε Χέα γλίτωσε τον Μαρτίνες από αυτογκόλ, ο Ισπανός πορτιέρε έδιωξε το σουτ του Καρβάλιο, αλλά στη συνέχεια ο -εξαφανισμένος μέχρι εκείνο το σημείο- Σαλάχ με κεφαλιά από κοντά μείωσε στο σκορ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Μερσεϊσάιντ που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων κόντρα στη Γιουνάιτεντ (10).

Η Λίβερπουλ τα έδωσε όλα για να μην ηττηθεί στο “Όλντ Τράφορντ”, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άντεξε και έφτασε στην πρώτη της νίκη επί των “ρεντς” στο πρωτάθλημα, μετά από τον Μάρτιο του 2018 (2-1 και τότε μέσα στο “Ολντ Τράφορντ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις