Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα στη ΔΕΘ – Η Τουρκία επικαλείται ψευδή γεγονότα για να προκαλέσει συμψηφισμούς

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα στη ΔΕΘ – Η Τουρκία επικαλείται ψευδή γεγονότα για να προκαλέσει συμψηφισμούς

Την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

«Ολόκληρη η Ευρώπη διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιη περίοδο», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο  Γιάννης Οικονόμου και περιέγραψε την κατάσταση στο ενεργειακό πεδίο αλλά και τα μέτρα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έκανε επίσης αναφορά στην ρήση Μακρόν ότι η εποχή της αφθονίας έχει παρέλθει.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για παν ενδεχόμενο και προσπαθεί να επιβραδύνει τις συνέπειες της κρίσης. Αναφέρθηκε στην Ρεβυθούσα και στα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής. Επανέλαβε, ακόμα ότι όσο διαρκεί η κρίση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η στήριξη είναι απαραίτητη και ενδεδειγμένη γιατί αν δεν υπήρχε θα οδηγούσε στην χρεοκοπία νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει την σημασία της δημοσιονομικής αξιοπιστίας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει εκτροχιασμός. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ για τα νέα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στο νέο ρεκόρ στην έκδοση συντάξεων και σημείωσε ότι ήταν ντροπή να περιμένουν 3 και 4 χρόνια συμπολίτες μας να εκδοθεί η σύνταξή τους. Τον Ιούλιο έφτασαν τις 30.200 που είναι νέο μηνιαίο ρεκόρ, όπως είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι όλα αυτά δεν έγιναν στην τύχη και πολλές αποφάσεις πολεμήθηκαν από την αντιπολίτευση.

Τέλος, για την εξεταστική είπε ότι έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη εξεταστική επιτροπή. Είναι μια συνταγματική ρύθμιση που συνιστά τον δείκτη της δημοκρατικής συναίσθησης από την κυβέρνηση. Πρέπει να αφορά το παρόν αλλά και την διερεύνηση για την λειτουργία των κακόβουλων λογισμικών αλλά να ακουστούν και πρόσωπα που είχαν την διοίκηση της ΕΥΠ στο παρελθόν για να εντοπιστούν παθογένειες και να διορθωθούν.

Για την ΔΕΘ και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είπε: «Υπομονή μέχρι την ΔΕΘ. Η κυβέρνηση ζυγίζει τα μέτρα και στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις μέσα στις αντοχές της οικονομίας μας. Μια ακατάσχετη παροχολογία θα έθετε σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα».

Για την Τουρκία και τις νέες προκλήσεις τόνισε: Η Τουρκία όλο το προηγούμενο διάστημα με μια ρητορική όξυνση προσπαθεί να δημιουργήσει τις δικές της εντυπώσεις. Το τελευταίο διάστημα επικαλούνται ψευδή γεγονότα για να προκαλέσουν συμψηφισμούς. Είναι τόσο εξόφθαλμη η αγωνία της που βγάζει μάτι. Το κακό για την Τουρκία και το καλό για την χώρα μας είναι ότι είναι προς πλήρη γνώση των συμμάχων ποια είναι η πραγματικότητα.  

Παρακολουθήστε την ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις