Πολιτική

Οικονόμου: Δεν είναι αυτή την στιγμή στο τραπέζι μέτρα όπως οι ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος

Για την ενεργειακή κρίση και την αγωνία που έχουν οι πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα που διαφαίνεται, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και αναφέρθηκε ειδικά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα στην Ελλάδα όπως οι ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος για την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάποια σκέψη για περιορισμό ή για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, ούτε διαφαίνεται εδώ που είμαστε η ανάγκη μιας τέτοιου είδους κίνηση».

Και συνέχισε: «Οφείλουμε να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κατάσταση με ακρίβεια, χωρίς πανικό και χωρίς να εξωραΐζουμε. Προδιαγράφεται ένας χειμώνας δύσκολος χωρίς αμφιβολία».

Ο κ. Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στην Ελλάδα και να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία σενάρια όπως προδιαγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα κάνει ουσιαστικές ανακοινώσεις με μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης, δίπλα στον πολίτη όχι για να μηδενίσουμε, κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά για να έχει όσο δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα μέτρα που επεξεργάζεται η Κομισιόν είπε ότι με καθυστέρηση, «έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει στην ουσία, όχι μόνο το πνεύμα, αλλά και την ουσία των προτάσεων Μητσοτάκη και άλλων χωρών του Νότου, για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε ότι αφορά το φυσικό αέριο και την απεξάρτηση από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή