Αθλητικά

Σφιόντεκ – Ζαμπέρ 2-0: H Πολωνή κατέκτησε το US Open

Η Ίγκα Σφιόντεκ είναι η νέα κάτοχος του US Open. Η 21χρονη Πολωνή επιβλήθηκε της Ονς Ζαμπέρ με 2-0 στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε τον 3ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της!

Η Ίγκα Σφιόντεκ δικαιολόγησε τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 1), νίκησε με 6-2, 7-6(5) την Ονς Ζαμπέρ (Νο 5) και έκανε δικό της το 2ο Major τρόπαιό της για φέτος (κατέκτησε το Roland Garros).

Η 21χρονη Σφιόντεκ έγινε η πρώτη Πολωνή στην ιστορία, που κατακτά το τρόπαιο στο Grand Slam της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, «σήκωσε» τον 10ο WTA τίτλο της καριέρας της, κάνοντας ταυτόχρονα το 3/3 σε τελικούς Grand Slam διοργανώσεων.

Ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη σε τελικό για την 21χρονη, δύο φορές νικήτρια του French Open, στην μόλις η 4η συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Open.

Αμφότερες οι φιναλίστ παρουσίασαν τένις πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά η Σφιόντεκ, με 5/12 break points και 40/72 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της, έκαμψε την αντίσταση της Τυνήσιας, νο5 στον κόσμο, η οποία ηττήθηκε στον τελικό για 2η συνεχόμενη φορά σε Grand Slam θεσμό φέτος, μετά την απώλεια του Wimbledon 2022, από την Έλενα Ριμπάκινα.

Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα