Τρίτη, 16 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πήλιο: Οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς» επέστρεψαν πιο αγριεμένοι μετά τους καύσωνες του καλοκαιριού

Πήλιο: Οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς» επέστρεψαν πιο αγριεμένοι μετά τους καύσωνες του καλοκαιριού

Οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» έστειλαν νέο εξώδικο για τα όσα πρόκειται να συμβούν σε λίγες μέρες, στο Πήλιο και την Πορταριά. Τι ζητούν και τι υποστηρίζουν…

Διατάσσουν την ακύρωση της 42ης Ανάβασης Πορταριάς οι Αυτόχθονες Ιθαγενείς, που χθες (19-09-2022) εκπρόσωπός τους επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα, για να καταθέσει εξώδικο. Ως «συνδιαχειριστές της Θεσσαλίας» κατέθεσαν εξώδικο εναντίον των φορέων που έλαβαν απόφαση για την διοργάνωση και απαιτούν ακύρωσή της καθώς θα διεξαχθεί σε περιοχή Natura.

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, οι Αυτόχθονες Ιθαγενείς δεν αναγνωρίζουν την αντιπροσώπευση της περιοχής καθώς του έχουν ανακαλέσει το δικαίωμα και ως εκ τούτου απαγορεύουν την υπογραφή του για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η «τοπική επιτροπή συνδιαχειριστών Ελλήνων αυτόχθονων ιθαγενών Θεσσαλίας» υπέβαλε την εξώδικη διαμαρτυρία για να προστατέψει όπως λέει, τους πολίτες και το Πήλιο από την προγραμματισμένη διοργάνωση το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συγκατάθεση των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών».

Στο εξώδικο, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Με την ιδιότητά μας ως ιδιοκτήτες της εξ αδιαιρέτου Ελληνικής Περιουσίας, (Επιτροπή Θεσσαλίας) σας γνωστοποιούμε ότι με τις επιδόσεις προς τον Πρωθυπουργό (αντιπρόσωπο) της Ελλάδος ως επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης που κατατέθηκαν στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 2341/06-04-2020, έχουμε ανακαλέσει αμετάκλητα την αντιπροσώπευση από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από τις 6/04/2021 ημερομηνία ανάκλησης της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν νομιμοποιείται ουδείς να συνάπτει συμφωνίες – συμβάσεις με τρίτους, χωρίς και τη δική μας συγκατάθεση. Νομικό και φυσικό επακόλουθο των ανωτέρω είναι η άδεια διεξαγωγής της 42ης Ανάβασης Πορταριάς που ζητήθηκε ή εκδόθηκε από τον δήμο, με συνδρομή της ΕΛΑΣ και άλλες αρχές είναι άκυρη καθώς δεν φέρει τη δική μας έγκριση».

Με βάση την ίδια συλλογιστική και η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου δεν νομιμοποιείται να προβεί σε εκδηλώσεις, ενέργειες και εργασίες επί της επαρχιακής οδού Βόλου – Πορταριάς, ειδικά στον χώρο της Άλλης Μεριάς και των πέριξ αυτών χώρων, μέχρι και τον οικισμό Κατηχωρίου και Πορταριάς, «δυνάμει άκυρης σύμβασης και παράνομης αδειοδότησης, αφού δεν φέρει τη δική μας έγκριση και υπογραφή και παραβιάζει κατάφωρα και την κείμενη ελληνική νομοθεσία (έλλειψη σε κάρτες ΚΤΕΟ, ΚΑΚ, ΚΕΘ και απαγορευμένη δραστηριότητα σε περιοχή Natura).

Σύμφωνα με το gegonota.news, οι εισαγγελικές αρχές θα εξετάσουν εάν υπάρχει επιβάρυνση σε περιοχή Natura, αλλά η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις