Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ήττα του «δόγματος Μητσοτάκη» η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για τα F-16 στην Τουρκία

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να αφήσει, σε πρώτη φάση, εκτός νομοσχεδίου περί Εθνικής Άμυνας τις τροπολογίες που περιόριζαν την αναβάθμιση των F-16 που έχει η Τουρκία. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από Μικτή Επιτροπή του Κογκρέσου.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για τα F-16 και την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία είναι «ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εξέλιξη είναι, επίσης, επιβράβευση της Τουρκίας, παρά το γεγονός πως αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας και υπογράφει παράνομα μνημόνια με τη Λιβύη.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με την απόφαση που έλαβε χθες η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου