Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

La Reppublica: Στις 21 Οκτωβρίου πιθανόν η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Τζόρτζια Μελόνι

La Reppublica: Στις 21 Οκτωβρίου πιθανόν η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Τζόρτζια Μελόνι
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Είναι πολύ πιθανό να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου ή την επόμενη ημέρα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αυτό γράφει σε σημερινό (12.10.2022) δημοσίευμά της η εφημερίδα La Repubblica, για τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας. Από τη μεριά της, η Τζόρτζια Μελόνι δηλώνει «έτοιμη».

Όπως δήλωσε σήμερα, έξω από τα γραφεία του κόμματός της στη Βουλή της Ρώμης, η Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι «με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Ματέο Σαλβίνι θα συναντηθούμε αργότερα, είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι όλα πάνε καλά, εργαζόμαστε συνεχώς και θα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι».

«Δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο, διότι η κατάσταση της Ιταλίας δεν είναι εύκολη», συμπλήρωσε η πρόεδρος του κόμματος Fratelli d’Italia.

Από ότι φαίνεται, πάντως, η κατάσταση για τον σχηματισμό κυβέρνησης δρομολογείται, καθώς σήμερα «επετεύχθη συμφωνία σε ό,τι αφορά τους νέους προέδρους Βουλής και Γερουσίας», δήλωσε ο υπεύθυνος κατάρτισης του προεκλογικού προγράμματος της νικήτριας των εθνικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις