Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο με drones να χτυπούν το Κίεβο – Η στιγμή που το ένα καταρρίπτεται 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βίντεο με drones να χτυπούν το Κίεβο – Η στιγμή που το ένα καταρρίπτεται 

Τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022) στο Κίεβο, γεγονός που επιβεβαιώνει πως δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία. Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που ήθελαν οι επιθέσεις να έχουν γίνει με drones καμικάζι. 

Οι εκρήξεις στο Κίεβο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ακούστηκαν στις 06:35, στις 06:45 και στις 06:58 το πρωί της Δευτέρας (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) και λίγο νωρίτερα είχαν ακουστεί οι σειρήνες της αεράμυνας. Την είδηση επιβεβαιώνει και ο δημοσιογράφος του newsit.gr Μαρίνος Αλειφέρης, που βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα καλύπτοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάνει λόγο για τουλάχιστον έξι επιθέσεις από drones καμικάζι. 

Ουκρανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με ρωσικά drones καμικάζι πάνω από το Κίεβο την στιγμή της νέας αεροπορικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022). Σε ένα από τα στιγμιότυπα, που κάνει και τον γύρο των social media, φαίνεται ένα ρωσικό drone να καταρρίπτεται. 

Δείτε βίντεο:

   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στο Telegram παρουσίασε θραύσματα που φαίνεται ότι ανήκουν σε ρωσικό drone που καταρρίφθηκε. 

Από την νέα επίθεση στο Κίεβο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και ένα εργοστάσιο παραγωγής.Επίσης, ακόμα δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Δείτε βίντεο από το Κίεβο:

Υπενθυμίζεται ότι την 10η Οκτωβρίου, ρωσικοί βομβαρδισμοί εύρους χωρίς προηγούμενο για μήνες έπληξαν το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις. Είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 105 και προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή. Την περασμένη Τρίτη, η Ρωσία, που έχει υποστεί αρκετές ήττες στα πεδία των μαχών τελευταία, συνέχισε τα πλήγματα, μικρότερου εύρους, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως ενεργειακές υποδομές στη δυτική Ουκρανία, μακριά από τα μέτωπα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις