Κόσμος

ΗΠΑ: Στην αγορά άλλα 10 με 15 εκατ. βαρέλια αργού από τα στρατηγικά αποθέματα για την εξισορρόπησή της

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά άλλα 10 ως 15 εκατομμύρια βαρέλια αργού από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιτύχει εξισορρόπησή της και να αποτρέψει τη δυνητική αύξηση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Τζένιφερ Τζέικομπς, ρεπόρτερ του Bloomberg, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε. Η δημοσιογράφος του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου των ΗΠΑ πρόσθεσε δε ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει ταυτόχρονα να αναπληρώσει τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα. 

Πηγές δήλωσαν εξάλλου την Δευτέρα (17.10.2022) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η κυβέρνηση Μπάιντεν συζητά τα σχέδιά της με εταιρείες του τομέα της ενέργειας.

Οι υψηλές τιμής λιανικής των καυσίμων τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για τον κ. Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα του στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7