Σάββατο, 27 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Τεράστιο βήμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ενεργειακό

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Τεράστιο βήμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ενεργειακό

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Στη συνέντευξή του χαρακτήρισε «τεράστιο βήμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση» τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ενεργειακό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον δημοσιογράφο, Απόστολο Χονδρόπουλο, επεσήμανε τον ουσιαστικό ρόλο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής. Παράλληλα αναφέρθηκε στις στρατηγικές συμμαχίες της Ελλάδας απέναντι στον αναθεωρητισμό και στην ετοιμότητα της χώρας να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα, αν αυτό χρειαστεί.

Καταδίκασε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και τη συνέχιση της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας, καλώντας την «να αλλάξει ρότα» ενώ χαρακτηρίζει το τουρκολυβικό μνημόνιο «κατασκεύασμα της Άγκυρας χωρίς νομική υπόσταση που βρίσκεται ήδη στις διπλωματικές καλένδες».

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορά της, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επιπλέον, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας μας να συνδράμει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Έχουμε κάνει μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια, αλλάξαμε την εικόνα μας στην Ε.Ε. και σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός και υποστήριξε ότι «αυτοδυναμία και σταθερότητα είναι τα όπλα για να ολοκληρώσουμε μια δυναμική πορεία που βάζει τις στέρεες βάσεις για τη νέα και ισχυρή Ελλάδα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις