Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Παλαιό Φάληρο: Συναγερμός για να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του βιαστή – «Χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας

Το επόμενο «χτύπημα» του άνδρα που σε διάστημα μιας ώρας βίασε μια γυναίκα αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο σε μια άλλη μια στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, προσπαθούν να προλάβουν οι αστυνομικές αρχές.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής βρίσκονται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού για τον βιαστή στο Παλαιό Φάληρο.

Παλεύουν να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους για να φτάσουν στα ίχνη του άνδρα με το τατουάζ στο δεξί του μπράτσο.

Έτσι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να σταματήσουν τη δράση του 40χρονου άντρα – σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων – «χτενίζουν» όλες τις κάμερες της λεωφόρου Ποσειδώνος με την ελπίδα να βρουν οπτικό υλικό που να προδίδει στοιχεία της ταυτότητας του.

Εκτός αυτού όμως οι αστυνομικοί θέλουν να χαρτογραφήσουν και τη διαδρομή που ακολούθησε ο «δράκος» του Παλαιού Φαλήρου. Δηλαδή πως έφτασε στη στάση της “Αγίας Σκέπης” στη λεωφόρο Ποσειδώνος που βρίσκονταν η 34χρονη που βίασε αλλά και τη διαδρομή διαφυγής του.

Το χρονικό

Όσον αφορά τώρα τις δύο επιθέσεις του 40χρονου άνδρα, αυτές σημειώθηκαν με διαφορά μιας ώρας τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (23/10/2022) στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, όταν ο βιαστής πραγματοποίησε το πρώτο χτύπημα του. Στο στόχαστρο του έβαλε μια γυναίκα η οποία μόλις είχε παρκάρει. Προσπάθησε να τη βγάλει με τη βία από το αυτοκίνητο, ωστόσο η γυναίκα άρχισε να κορνάρει και να φωνάζει με αποτέλεσμα ο δράστης να το βάλει στα πόδια.

Από ότι φάνηκε όμως, δεν πτοήθηκε καθώς μια ώρα αργότερα κατάφερε να βιάσει μια άλλη γυναίκα. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν τέσσερις το πρωί, όταν μια 34χρονη γυναικά έφτανε στην στάση της «Αγίας Σκέπης» στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου.

Ο βιαστής που κινούνταν κοντά στο σημείο, την εντόπισε κι αμέσως την πλησίασε. Με την απειλή ενός μαχαιριού την ανάγκασέ να τον ακολουθήσει σε ένα κοντινό παρκάκι. Εκεί αφού την βίασε στη συνέχεια της είπε πως αν μιλήσει σε κάποιον θα τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των δύο γυναικών οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει ένα αρχικό προφίλ του βιαστή.

Ψάχνουν ένα λευκό άνδρα που μιλούσε ελληνικά, ύψους 1,65 -1, 70, κοντοκουρεμένο με καστανά μαλλιά και τατουάζ στο δεξί του χέρι. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των δύο επιθέσεων του φορούσε, όπως ανέφεραν τα θύματα τζιν, μαύρο μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις