Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Γερμανία: Περισσότεροι από 5 στους 10 Γερμανούς θεωρούν ακατάλληλο τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ως υπουργό Οικονομίας

Γερμανία: Περισσότεροι από 5 στους 10 Γερμανούς θεωρούν ακατάλληλο τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ως υπουργό Οικονομίας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Περισσότεροι από 5 στους 10 Γερμανούς θεωρούν ακατάλληλο τον Ρόμπερτ Χάμπεκ των Πρασίνων για τη θέση του υπουργού Οικονομίας, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA της Γερμανίας για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 53% των πολιτών της Γερμανίας θεωρούν τον υπουργό Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, «ακατάλληλο και ανεπαρκή» για την αποστολή του, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αμφιλεγόμενων χειρισμών που κοστίζουν στο ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ βρισκόταν στην κορυφή της δημοτικότητας αλλά πλέον μόνο το 31% εκφράζεται υπέρ του. Ακόμη, το 17% θα καταψήφιζε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μόνον το 6% την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι στον Ρόμπερτ Χάμπεκ έχει κοστίσει κυρίως η στάση του σχετικά με την παράταση λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων, όταν έλεγε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην κριθεί απαραίτητη η παραμονή τους σε λειτουργία – για ιδεολογικούς λόγους.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Welt am Sonntag από κοινού με το περιοδικό Cicero, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ «έκανε τα πάντα προκειμένου να κρύψει από τους Γερμανούς την αλήθεια για τα πλεονεκτήματα από την λειτουργία των πυρηνικών σταθμών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις