Δευτέρα, 21 Οκτ.
16oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Μπέρδεμα με την παρουσία του στην COP27 – «Είναι λάθος» απαντάει το Μπάκιγχαμ

Βασιλιάς Κάρολος: Μπέρδεμα με την παρουσία του στην COP27 – «Είναι λάθος» απαντάει το Μπάκιγχαμ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ένα… μπέρδεμα επικράτησε για λίγο στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) στην Αίγυπτο, καθώς στους ομιλητές εμφανιζόταν και ο βασιλιάς Κάρολος, κάτι που διαψεύδει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ηγέτες από όλο τον κόσμο βρίσκονται από σήμερα (7.11.2022) στην Αίγυπτο για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα και μάλλον οι ιθύνοντες περίμεναν να πάει εκεί και ο βασιλιάς Κάρολος, αφού είναι γνωστός για τις εκστρατείες κατά της κλιματικής αλλαγής που κάνει εδώ και δεκαετίες.

Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος του Guardian ανακάλυψε ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν καταχωρημένος στη λίστα των ομιλητών για την τελετή έναρξης. Το βρετανικό μέσο απευθύνθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με το ανάκτορο να απαντάει ότι πρόκειται περί λάθους:

«Φοβάμαι ότι η πληροφορία είναι λανθασμένη. O βασιλιάς δεν θα κάνει εμφάνιση ή δήλωση» ανέφερε εκπρόσωπος του Παλατιού και μετέδωσε δημοσιογράφος του Guardian στο Twitter.

Άλλωστε και ο Ρίσι Σούνακ είχε συμβουλεύει στον βασιλιά Κάρολο να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για το κλίμα αλλά μάλλον η παρουσία του ήταν αναμενόμενη μεταξύ των υπόλοιπων ηγετών στην Αίγυπτο.

Ο Βρετανός μονάρχης φιλοξένησε και εκδήλωση για το κλίμα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την περασμένη εβδομάδα, μαζί με προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Τώρα, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27) οι ηγέτες του κόσμου έχουν στόχο να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις τους για να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και να δοθεί βοήθεια στις πιο φτωχές χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις