Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Η πρώτη δημόσια εκτέλεση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία

Αφγανιστάν: Η πρώτη δημόσια εκτέλεση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία
Reuters

Η πρώτη δημόσια εκτέλεση μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία έγινε σήμερα (07.12.2022) στο Αφγανιστάν, με έναν πολίτη που είχε καταδικαστεί για φόνο, να δέχεται τα πυρά. 

Η εκτέλεση έγινε στη δυτική επαρχία Φάραχ του Αφγανιστάν. «Εκτελέσθηκε ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος επειδή, το 2017, είχε μαχαιρώσει θανάσιμα έναν άλλον άνδρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, διευκρινίζοντας ότι η εκτέλεση έγινε παρουσία πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ταλιμπάν.

Η δημόσια εκτέλεση πραγματοποιήθηκε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε ανακοινώσει τις τελευταίες εβδομάδες δημόσιες μαστιγώσεις ανδρών και γυναικών που κατηγορούνταν για αδικήματα, όπως κλοπή και μοιχεία, σε επαρχίες της χώρας. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ωστόσο, δεν έκανε γνωστό με ποιο τρόπο εκτελέσθηκε ο άνδρας αυτός. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα διέταξε τους δικαστές να εφαρμόζουν πλήρως τον ισλαμικό νόμο, ιδιαίτερα αυτά που προβλέπει για δημόσιες εκτελέσεις, λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις, καθώς και για ακρωτηριασμούς κλεφτών.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου από την πλευρά του, είχε καλέσει τον περασμένο μήνα τις αρχές των Ταλιμπάν να σταματήσουν αμέσως τις δημόσιες μαστιγώσεις στο Αφγανιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις