Κόσμος

ΟΗΕ: «Επικίνδυνο προηγούμενο» δημιουργεί η αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter

Δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους τα Ηνωμένα Έθνη από την αυθαίρετη αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Εθνη ότι είναι «πολύ ενοχλημένα» σημειώνοντας ότι οι φωνές των μέσων ενημέρωσης δεν πρέπει να φιμώνονται σε μια πλατφόρμα που διατυμπανίζει ότι δίνει χώρο στην ελευθερία του λόγου.

«Η κίνηση δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο σε μια εποχή που δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν λογοκρισία, σωματικές απειλές και ακόμη χειρότερα», είπε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.

Ο Ίλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, προκάλεσε κατακραυγή και μια προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή ανέστειλε τους λογαριασμούς Αμερικανών δημοσιογράφων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 70.000 πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου – Σήμερα θα οριστεί η ημερομηνία του κονκλάβιου
Από σήμερα τα Μουσεία του Βατικανού και η Καπέλα Σιξτίνα θα παραμείνουν κλειστά για να ελεγχθεί προσεκτικά ο χώρος όπου θα συνεδριάσουν οι υψηλόβαθμοι κληρικοί
Πιστοί περιμένουν να προσκυνήσουν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου
Με ψυχολογικά προβλήματα και γνωστός στις Αρχές ο 30χρονος δράστης του μακελειού στο Βανκούβερ - Μόλις 5 ετών το μικρότερο θύμα
Είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για 8 φόνους. Στους 11 οι νεκροί από τη φονική επίθεση με όχημα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, φόβοι ότι θα αυξηθούν
Αστυνομικοί στο σημείο της αιματηρής επίθεσης στο Βανκούβερ