Κόσμος

Telegraph: Η Βρετανία θα αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 1,21 δισ. δολάρια

Η Βρετανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη διετία. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «The Telegraph», σε σημερινό (24.12.20222) της δημοσίευμα. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, όπως αναφέρει η Telegraph, αναμένεται να ανακοινώσει μία αύξηση στον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες την άνοιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.

Ο Χαντ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837