Συνεχίζουν να «βασανίζουν» τα ερωτήματα για τον ξαφνικό χαμό του 16χρονου πρωταθλητή της πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.
Ο Βασίλης Τόπαλος, μεγάλη ελπίδα της πυγμαχίας, κατέρρευσε ξαφνικά σε γυμναστήριο-σχολή στον Ταύρο, όπου είχε πάει για να παίξει αγώνες sparing με άλλους αθλητές, με ειδικούς στην πυγμαχία να θέτουν προβληματισμούς οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει απάντηση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο16χρονος που διακομίσθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο, έφερε οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριο του κεφαλιού του. Σύμφωνα με πρώτα επιστημονικά δεδομένα το αιμάτωμα είχει δημιουργηθεί λίγες ώρες πριν την πτώση στο γυμναστήριο.
Όσον αφορά τώρα το είδος του αιματώματος, αλλά και τη χρονική στιγμή που προήλθε οι ειδικοί τα χωρίζουν σε τρεις κατηγορίες. Στο οξύ υποσκλήριδιο που μπορεί να δημιουργηθεί από λίγες ώρες έως 4 ημέρες, στο υποξύ υποσκληρίδιο μπορεί να έχει αναπτύξει από την 4η ημέρα έως κι ένα μήνα και το χρόνιο υποσκληρίδιο αιμάτωμα το έχει διάρκεια ζωής πάνω τριάντα ημέρες.
Σύμφωνα και με τα όσα έχει αποκαλύψει το newsit.gr, οι αστυνομικοί ερευνούν το με πόσους αθλητές έκανε σπάρινγκ ο 16χρονος, και το τι ένταση υπήρχε στα χτυπήματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επίσης έχουν καταθέσει παρευρισκόμενοι στο γυμναστήριο, και φυσικά ο πατέρας και ο ιδιοκτήτης της σχολής.
«Του είχα πει να ρίξει την ένταση»
Αυτό που έχει γίνει γνωστό από τις πρώτες ώρες, είναι πως η Ομοσπονδία της πυγμαχίας είχε δώσει εντολή στους αθλητές να ρίξουν την ένταση τώρα. Αυτό ανέφερε και ο ομοσπονδιακός προπονητής του Βασίλη Τόπαλου Αρτούρ Μικαελιάν. «Τους μάζεψα όλους και τους είπα, από εδώ και πέρα μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν πρέπει να κάνετε ούτε πρωταθλητισμό, αθλητισμό, γυμναστική, τίποτα άλλο, χωρίς ένταση, χωρίς τίποτα» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.
Έπαιξε με μεγαλύτερους και πιο δυνατούς αντιπάλους χωρίς τον προπονητή του
Ωστόσο μόνο αυτό δεν έγινε πιθανότατα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Βασίλης Τόπαλος πήγε στη σχολή στον Ταύρο (δεν είναι η σχολή του) προκειμένου να παίξει σπάρινγκ με αθλητές. Τα άτομα τα οποία καλέστηκε να αντιμετωπίσει ήταν μεγαλύτεροί του, πιο δυνατοί και πιο έμπειροι. Αναφέρεται μάλιστα πως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί η Ομοσπονδία της Πυγμαχίας.
Στη σχολή πήγε με τον πατέρα του και χωρίς τον προπονητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κανένα πυγμαχικό χώρο δεν επιτρέπεται οι ανήλικοι αθλητές να προπονούνται χωρίς τους δασκάλους τους.
Βεβαίως ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη πως αυτοί οι αγώνες ευθύνονται για την κατάρρευσή του, η εάν «ενεργοποίησαν» κάποιο ήδη υπάρχον πρόβλημα. Σε αυτά θα ρίξει «φως» η ιατροδικαστική εξέταση.
«Πρέπει να υπάρχει γιατρός και διαιτητής»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μάκης Κολέθρας, αναφέρει πως σε εκπαιδευτικούς αγώνες sparing πρέπει να υπάρχει γιατρός και διαιτητής.
«Όταν γίνεται ο εκπαιδευτικός αγώνας, το σπάρινγκ, πραγματικά πρέπει να υπάρχει γιατρός και διαιτητής. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα στους εκπαιδευτικούς αγώνες. Πραγματικά πρέπει να υπάρχει γιατρός».