Κόσμος

Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν έπρεπε να παντρευτείς την καθηγήτριά σου» – Η ερώτηση που δεν περίμενε

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δεν πίστευε ποτέ ότι θα κληθεί να απαντήσει σε ερώτηση για την επιλογή του να παντρευτεί την Μπριζίτ Μακρόν, ωστόσο αναγκάστηκε να το κάνει σε μια άτυπη συνέντευξη τύπου από νέους με αυτισμό. 

Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε σε συζήτηση με νέους από την εφημερίδα La Papotin, που ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο φροντίδας για νεαρούς με αυτισμό και δέχθηκε ερωτήσεις για την Μπριζίτ Μακρόν που οι δημοσιογράφοι δεν θα τολμούσαν ποτέ να κάνουν.

Φυσικά η ερώτηση που έμελλε να ξεχωρίσει ήταν αυτή που του έκαναν για την Μπριζίτ Μακρόν. Ο ίδιος κλήθηκε να διαβάσει την ερώτηση και με εμφανή αμηχανία ακούγεται να λέει: «Είναι ο πρόεδρος. Θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να μην παντρευτεί την καθηγήτριά του».

Υπενθυμίζεται πως ο Μακρόν γνώρισε τη σύζυγό του όταν αυτή ήταν καθηγήτρια του στο λύκειο. Η ίδια είναι μητέρα τριών παιδιών και κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του, ενώ παντρεύτηκαν το 2007.

«Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει να αποτελείς παράδειγμα ή όχι. Όταν είσαι ερωτευμένος η επιλογή δεν είναι δική σου» απάντησε αρχικά ο Γάλλος πρόεδρος και συμπλήρωσε:

«Δεν ήταν ακριβώς καθηγήτριά μου. Ήταν η δασκάλα υποκριτικής μου. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν ήταν η καθηγήτρια των μαθηματικών» είπε, ενώ όσοι ήταν μπροστά ξέσπασαν σε γέλια.

Στην ίδια άτυπη συνέντευξη τύπου, ο Μακρόν αποκάλυψε πως κερδίζει λιγότερα χρήματα ως πρόεδρος της Γαλλίας, απ’ότι κέρδιζε ως τραπεζίτης, ενώ μίλησε και για τον Πούτιν λέγοντας πως: «Όταν τον συναντάς δεν είναι δυσάρεστος. Αυτό είναι το παράδοξο».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Το καλοκαίρι του 2026 θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου για την καταδίκη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς
Η απόφαση για την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τη Μαρίν Λε Πεν αναμένεται πολλούς μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν εγκαταλείπει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του «Εθνικού Συναγερμού» την ημέρα της ετυμηγορίας της δίκης της
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025