Παρασκευή, 16 Αυγ.
33oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι τελικές πρόβες στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι τελικές πρόβες στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Οι τελικές πρόβες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή (15.1.2023) το απόγευμα, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Ο Παύλος και ο Νικόλαος, οι δύο γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μαζί με τα εγγόνια του (τα παιδιά του Παύλου), πήγαν στο Α’ Νεκροταφείο και έκαναν τις τελικές πρόβες για την κηδεία. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αυτοί θα σηκώσουν το φέρετρό του από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ως τον ναό της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών.

Έτσι, φαίνεται πως όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αφού οι περισσότεροι από τους επίσημους προσκεκλημένους βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Μεταξύ αυτών, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύρος και Σίλβια αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών από άλλες 9 χώρες.

Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς οι καλεσμένοι θυμήθηκαν στιγμές που πέρασαν μαζί του και τις εξιστόρησαν στα παιδιά του.

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία τα μέτρα είναι δρακόντεια και θα παραμείνουν έτσι, μέχρι να πραγματοποιηθεί η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και αποχωρήσουν από αυτό όλα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που είναι επίσημη προσκεκλημένοι.

Οι λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής

Από το πρωί υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, αφού οι σύζυγοι του Παύλου και του Νικόλαου φρόντισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το δείπνο των πρώτων καλεσμένων ενώ οι γιοι και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έκαναν τις τελικές πρόβες για την κηδεία και είχαν συζητήσεις στη Μητρόπολη για τις διαδικασίες.

Άλλαξε το Τατόι

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εργασίες στο Τατόι εντατικοποιήθηκαν, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δενδροφύτευσης.

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε στο κοιμητήριο της πρώην βασιλικής οικογένειας για να επιβλέψει τη πρόοδο των εργασιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις