Τρίτη, 30 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πολιτική κόντρα για την επιστολή Ράμμου – Οικονόμου σε Τσίπρα: Οι ανεξάρτητες αρχές δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές

Πολιτική κόντρα για την επιστολή Ράμμου – Οικονόμου σε Τσίπρα: Οι ανεξάρτητες αρχές δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές

Νέα πολιτική κόντρα πυροδότησε η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διευκρινιστική επιστολή Ράμμου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να του απαντά «ότι φορά που η Δικαιοσύνη φέρνει στο φως την αλήθεια, βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του αναφέρει ότι οι ανεξάρτητες αρχές δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές και ότι η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των κανόνων… «Οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα κανόνων και αρχών, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε απροϋπόθετα και απαρέγκλιτα. Πάντως, η εμπειρία θα έπρεπε να είχε διδάξει τον κ. Τσίπρα ότι κάθε φορά που η Δικαιοσύνη φέρνει στο φως την αλήθεια, βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τσίπρας: Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα με ανάρτησή του στα social media είχε σχολιάσει την διευκρινιστική επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Μεταξύ των άλλων ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

«Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει:

i) Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ.

ii) Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ.

Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις