Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Νόμιμα τα ημερολόγια της γραμματέως Καλογρίτσα και τα sms – Δεν θα απολογηθεί ο επιχειρηματίας

Την απόφαση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα να μην απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο γνωστοποίησαν σήμερα οι δικηγόροι του, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

«Όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει» τονίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας στη δήλωση του που ανέγνωσαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι δικηγόροι του επιχειρηματία, προσθέτοντας πως στη διάθεση του δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, τα έγγραφα, όλα όσα έχει πει στην ανάκριση και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Καλογρίτσα έχει ως εξής: 

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια». Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα. Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, 

Υπάρχουν τα έγγραφα, 

Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, 

Υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει. Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά. 

Τι άλλο μου μένει;

Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

 Γιατί, «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει». 

Νόμιμα τα ημερολόγια και τα sms

Την ίδια στιγμή, ομόφωνα το δικαστήριο δέχθηκε πως το απόσπασμα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα που προσκομίστηκε από τους δικηγόρους του, είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο όπως τα sms που προσκομίστηκαν επίσης από τους δικηγόρους του επιχειρηματία, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Όλγας Σμυρλή η οποία είχε υποβάλει σχετικές ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεσή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα είχε πει στις 12/1/2023: «Οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι δικηγόροι και άλλοι (σσ του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel) ήταν επιλεγμένοι από τον κ. Παππά, όχι από τον κ. Καλογρίτσα. Αμείβονταν από τον κ. Καλογρίτσα, αλλά ο κ. Παππάς έλεγε ότι θα τακτοποιηθεί το οικονομικό θέμα». Ανέφερε ακόμη πως από την πλευρά του επιχειρηματία «υπήρχαν και άλλα χρήματα που έφευγαν σε φακέλους και πήγαιναν προς το κόμμα».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου