Κυριακή, 29 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Ελπίδα από τις διασώσεις μικρών παιδιών

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Ελπίδα από τις διασώσεις μικρών παιδιών

Θρήνος έχει ξεσπάσει σε όλη την Τουρκία και τη Συρία καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Χιλιάδες παιδιά εκτιμάται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα ακόμα κάτω από τα ερείπια, ενώ σοκάρουν οι μαρτυρίες ανθρώπων ότι ακούγονται κραυγές μέσα στα χαλάσματα.

Ωστόσο, αχτίδες ελπίδας σκορπούν οι διασώσεις ανθρώπων κάτω από τόνους μπάζα. Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι διασώσεις μικρών παιδιών που έχουν καταφέρει να κρατηθούν στη ζωή και βγαίνουν νικητές από το φονικό σεισμό της Τουρκίας και της Συρίας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι διασώστες ανασύρουν ζωντανά μικρά παιδιά γεμίζοντας χαρά την βαριά ατμόσφαιρα. Ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους η συγκίνηση, όταν η ελπίδα διαδέχεται τον θρήνο.

Την ίδια ώρα και στη Συρία οι κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές ζουν τον δικό τους εφιάλτη, καθώς τα σωστικά συνεργεία δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ανάσυρση επιζώντων μέσα από τα χαλάσματα.

 

Ένα αγόρι από τη Συρία βιντεοσκόπησε τον εαυτό του παγιδευμένο μαζί με άλλους κάτω από τα ερείπια που προκλήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Ακόμα ένα αγοράκι στην Τουρκία εντοπίστηκε στα ερείπια πολυκατοικίας με τους διασώστες να του δίνουν λίγο νερό με ένα καπάκι μπουκαλιού, λίγο πριν καταφέρουν να το απεγκλωβίσουν.

Την Τρίτη συγκίνηση προκάλεσε ένα βίντεο όπου δύο παιδιά, δίδυμα, εντοπίστηκαν αγκαλιασμένα κάτω από χαλάσματα με το κοριτσάκι να προστατεύει με το χεράκι της το κεφάλι του αδερφού της και να παρακαλά τους διασώστες να τους σώσουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις