Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Πολίτες παραχωρούν δωρεάν τα σπίτια τους στους πληγέντες

Σεισμός στην Τουρκία: Πολίτες παραχωρούν δωρεάν τα σπίτια τους στους πληγέντες
Φωτογραφία Reuters

Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τους φονικούς σεισμούς που ισοπέδωσαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας και κόστισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, και οι πράξεις αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της χώρας, συνεχίζονται, συγκινώντας όχι μόνο τους πληγέντες, αλλά όλο τον κόσμο. 

Οι πιο γνωστές ιστοσελίδες εύρεσης σπιτιών έχουν κατακλυστεί από αγγελίες πολιτών που παραχωρούν άδεια σπίτια ή δωμάτια του σπιτιού, όπου μένουν οι ίδιοι, σε σεισμοπαθείς. Πολλοί, μάλιστα, επισημαίνουν ότι τα σπίτια τους θα είναι εξοπλισμένα με τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο για τη φιλοξενία ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, μετά την ασύλληπτη τραγωδία.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε όλη την Τουρκία. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από την συνοικία Σισλί της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ της Πέμπτης (09,02.2023), όπου σχηματίστηκε αυτή η ουρά χιλιομέτρων που κατέληγε στο φορτηγό, που θα μετέφερε την ανθρωπιστική βοήθεια. 

Κάθε άνθρωπος προσπαθεί να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Τον γύρο των social media κάνει και η 90χρονη που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η οποία πλέκει κάλτσες για να τις προσφέρει στους πληγέντες, που παλεύουν να επιβιώσουν στις πολικές θερμοκρασίες. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις