Κόσμος

Κίνα: Τουλάχιστον 57 εγκλωβισμένοι σε ορυχείο μετά από κατάρρευση στοών – Αναφορές για νεκρούς

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ορυχείο στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στο βόρειο τμήμα της Κίνας, καθώς κατέρρευσαν στοές ανθρακωρυχείου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Τουλάχιστον 57 άνθρωποι αγνοούνται» και «πάνω από 200 διασώστες έχουν φθάσει στο σημείο», ανέφερε το CCTV, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα ότι περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ορυχείο μετά την κατάρρευση των στοών. 

«Το ατύχημα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα πάνω από 50 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο ορυχείο», αναφέρει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Στις 17:13 (τοπική ώρα, 11:13 ώρα Ελλάδας) τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν από το ορυχείο, εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν ζωτικές ενδείξεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επενέβη και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος έδωσε εντολή για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο ορυχείο.

Η ασφάλεια των ορυχείων έχει βελτιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Κίνα, όπως και η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης τέτοιων περιστατικών, πολλά εκ των οποίων είχαν αποσιωποιηθεί στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον
Τα διλήμματα, οι φόβοι και τα σενάρια για το πακέτο με τους δασμούς που ετοιμάζεται να «ανοίξει» ο Ντόναλντ Τραμπ τη «Liberation Day»
Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 1% για το 2025, ενώ αυξάνονται σε ποσοστό 35% οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε ύφεση από το 2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ