Κυριακή, 18 Αυγ.
31oC Αθήνα

Τουρκία: Βουλευτής του Ερντογάν έφτιαξε σε κόλλα Α4 το σχέδιο ανοικοδόμησης σεισμόπληκτης περιοχής

Τουρκία: Βουλευτής του Ερντογάν έφτιαξε σε κόλλα Α4 το σχέδιο ανοικοδόμησης σεισμόπληκτης περιοχής

Θρήνος, απελπισία, οργή, αγανάκτηση και συντρίμμια. Αυτά έχουν απομείνει μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη βορειοανατολική Τουρκία, με τον κόσμο να μετρά τις πληγές του. Και αυτό το κλίμα ενόψει εκλογών, πολλοί εκτιμούν ότι θα «κοστίσει» πολιτικά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Πολύς κόσμος στην Τουρκία έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για την αντίδραση της στον φονικό σεισμό, αλλά και για το πώς χορηγήθηκαν οι άδειες σε κτήρια που κατέρρευσαν. Την δυσαρέσκεια των πολιτών επιχείρησε να μετριάσει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιώντας επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές μαζί με την σύζυγό του Εμινέ. 

Το «μήνυμα» όμως του προέδρου μάλλον δεν… «έπιασε» ο βουλευτής του κόμματος του Αχμέτ Οζντεμίρ, ο οποίος εκλέγεται στην πόλη Μάρας. Ο βουλευτής εμφανίστηκε σε πληγέντες κατοίκους να φτιάχνει νέο σχέδιο της ισοπεδωμένης περιοχής τους σε μια… κόλλα Α4. 

«Την πρώτη γειτονιά θα την κατασκευάσουμε εδώ. Κοιτάζουμε να είναι σε περιοχές που δεν περνάει το ρήγμα» ακούγεται να λέει ο βουλευτής στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media. «Την άλλη γειτονιά θα την έχουμε εδώ κάτω στην περιοχή Κιλιλι. Την άλλη εδώ αριστερά στην περιοχή Ορχάν Γκαζί. Την άλλη θα την έχουμε στην περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο. Δηλαδή σε αυτό το σημείο, εδώ, εκεί, εδώ κι εκεί» λέει επίσης ο Αχμέτ Οζντεμίρ. 

Δείτε το βίντεο:

Το βίντεο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία. 

Με πληροφορίες και από ΣΚΑΪ 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις