Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Η Καλλιόπη ήταν με το φίλο της στο τρένο και αγνοούνται» λένε οι γονείς της

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Η Καλλιόπη ήταν με το φίλο της στο τρένο και αγνοούνται» λένε οι γονείς της

«Είδα τυχαία στην τηλεόραση την είδηση της σύγκρουσης», λέει στο newsit.gr ο πατέρας της 24χρονης Καλλιόπης που επέβαινε μαζί με το φίλο της στο τρένο που συγκρούστηκε το βράδυ της Τρίτης με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.  

Ο γονείς της νεαρής κοπέλας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (01.03.2023) βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς η κόρη της δεν έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής. Έδωσαν γενετικό υλικό και περιμένουν να δουν εάν θα ταυτιστεί με κάποια από τα δείγματα dna των σορών. Τις στιγμές αγωνίας που βιώνουν, δεν θα τις εύχονταν ούτε στο χειρότερο τους εχθρό. Σφίγγουν τα δόντια και προσπαθούν να κρατηθούν στα πόδια τους, ενώ ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το άσχημο παιχνίδι που τους επιφύλαξε η μοίρα.  

«Στη μια το βράδυ, όπως κοιτούσα τηλεόραση είδα τυχαία την είδηση για την σύγκρουση. Δεν ήξερα τι γινόταν ακριβώς, ξύπνησα την σύζυγό μου και όταν καταλάβαμε ότι ήταν το τρένο που ερχόταν το παιδί μας, ξεκίνησε ο Γολγοθάς»,  λέει στο newsit.gr o πατέρας της Καλλιόπης για να προσθέσει: «Τώρα έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε. Αυτά τα 24ωρα απλά έχουμε δώσει στοιχεία, δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση». 

 Όπως αναφέρει στο newsit.gr η μητέρα του αγνοούμενου κοριτσιού είχε μιλήσει μαζί της σχεδόν δύο ώρες πριν τη φονική σύγκρουση. «Η Καλλιόπη πήρε το τρένο από την Αθήνα για να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη, ήταν μαζί με το αγόρι της. Τελευταία φορά μιλήσαμε στις 9:30 και μου είπε ότι είχε πάρει των επτά  και ότι έχει πάρα πολύ κόσμο, έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Το συγκεκριμένο το δρομολόγιο το είχε κάνει πάρα πολλές φορές», λέει η μητέρα του κοριτσιού.

Η μητέρα μάλιστα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για την εταιρία: « Δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση από κανέναν, ό,τι κάναμε μόνοι μας, είτε από το ίντερνετ και αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ ήταν ότι κάθε μάνα όταν περνάει κάτι τέτοιο  δεν μπορούν να μου στέλνουν έναν ψυχολόγο και να της δίνει ηρεμιστικά. Δώσαμε DNA χθες. Η δημόσια δαπάνη δεν μου λέει τίποτα, θέλω να τελειώνει η διαδικασία. Από την εταιρεία δεν μας έχουν πει τίποτα. Όταν έφτασα στον ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη ήμασταν εκεί πόσοι γονείς και ερχόντουσαν τα λεωφορεία και περιμέναμε να δούμε τα πρόσωπα των παιδιών μας, δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση». 

Αποστόλη Λάρισα: Αναστασία Σταματοπούλου 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις