Μία κλασική συνταγή για σπαγγέτι Cacio e Pepe που οι Ιταλοί αγαπούν ιδιαίτερα και φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία και, κυρίως, απλότητα.
Θα χρειαστείς μόλις 5 υλικά για να την φτιάξεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά:
1 συσκευασία σπαγγέτι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
6 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, ακόμα καλύτερο αν έχεις μύλο
2 φλιτζάνια τριμμένο πεκορίνο.
Τρόπος Μαγειρέματος:
Σε μία κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά σου ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας ή για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζεις και αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το πιπέρι για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα ζυμαρικά σου και το τριμμένο πεκορίνο. Σιγοβράζεις με μισή κούπα νερό και ανακατεύεις για 1 λεπτό ακόμη.
Χαμηλώνεις την ένταση και αφήνεις τα ζυμαρικά σου για ακόμα 2 λεπτά.
Μοιράζεις σε μερίδες και σερβίρεις με λίγο πιπέρι από πάνω.