Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Λέσβος: Η δυσοσμία σε γειτονιά αποκάλυψε αυτές τις εικόνες μέσα σε ξεχασμένο σπίτι

Λέσβος: Η δυσοσμία σε γειτονιά αποκάλυψε αυτές τις εικόνες μέσα σε ξεχασμένο σπίτι

Η Λέσβος έχει μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Οι καταγγελίες κατοίκων συνοδεύονται σε πολλές περιπτώσεις και από εικόνες. Όπως στην περίπτωση που θα δούμε με ένα παλιό σπίτι

Μέρα με τη μέρα και το ένα μετά το άλλο έρχονται στο φως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια και την υγεία, ερειπωμένα ακίνητα στη Λέσβο. Τέσσερα χρόνια τώρα η δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη δεν έχει φροντίσει για τον καθαρισμό αυτών των παρατημένων ακινήτων με αποτέλεσμα οι χώροι αυτοί – δημόσιοι κίνδυνοι, να έχουν αυξηθεί και να απειλούν πια τη ζωή στις συγκεκριμένες γειτονιές.

Στην οδό Τζαίημς Αριστάρχου 67, στα όρια Κουλμπάρας με Κιόσκι, ένα ακίνητο του προπερασμένου αιώνα έχει καταρρεύσει. Στο παρελθόν τμήματα του έπεφταν στο δρόμο ενώ άλλα έπεφταν προς το εσωτερικό του. Σήμερα η κατάσταση είναι κυριολεκτικά απελπιστική, το οικόπεδο είναι γεμάτο μπάζα στην πλειοψηφία τους ξύλινα μέρη του ακινήτου που κατέρρευσε και φυσικά σκουπίδια.

Η δυσοσμία όσο περνά ο καιρός θα γίνεται ακόμα εντονότερη ενώ ο κίνδυνος φωτιάς είναι υπαρκτός. Στην τελευταία περίπτωση υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μεγάλη πυρκαγιά αφού τα σπίτια της περιοχής είναι παλιά με πολλά ξύλινα μέρη.

Ο νόμος επιβάλει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου να προβεί στον καθαρισμό του ενώ ο Δήμος εφόσον ο ιδιοκτήτης είτε δεν υπάρχει είτε αρνείται να κάνει αυτό που πρέπει, υποχρεούται να προχωρήσει στον καθαρισμό του οικοπέδου χρεώνοντας τα έξοδα στους ιδιοκτήτες.

Παρά όμως τις εκκλήσεις των κατοίκων της γειτονιάς που ζουν εδώ και καιρό σε συνθήκες τριτοκοσμικές και παρά τις επιστολές που έχουν αποστείλει, ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει κάνει το παραμικρό. Τελευταία τους ελπίδα, οι εισαγγελικές Αρχές στις οποίες απευθύνθηκαν ζητώντας την παρέμβαση τους ώστε να κατοχυρωθεί το ελάχιστο των δικαιωμάτων τους στην υγεία και την ασφάλεια!

Πηγή: stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις