Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Γιώργος Λιάνης για την αγωγή του Γιάννη Παπαμιχαήλ: Θα δικαστώ για τη φράση «πάρ’ το»;

Γιώργος Λιάνης για την αγωγή του Γιάννη Παπαμιχαήλ: Θα δικαστώ για τη φράση «πάρ’ το»;

Μέσα από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο, ο Γιώργος Λιάνης πήρε θέση για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και η εξιστόρηση ενός συγκεκριμένου περιστατικού με την εθνική σταρ.

Μετά τα όσα ανέφερε πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Λιάνης για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο γιος της αείμνηστης σταρ, Γιάννης Παπαμιχαήλ αποφάσισε να του κάνει αγωγή και μήνυση.

Μάλιστα, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός, θα λογοδοτήσει τόσο στα αστικά όσο και στα ποινικά δικαστήρια.

Ο ίδιος ο Γιώργος Λιάνης, μέσα από την εκπομπή του στον Real Fm, την Κυριακή (02.04.2023) περιέγραψε τον εκνευρισμό του γιατί προκαλούνται τώρα αντιδράσεις για τα όσα είπε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, παρόλο που, όπως ανέφερε, το έχει ξαναπεί πριν από μερικά χρόνια.

Είπε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ο Γιώργος Λιάνης: «Είμαι 55 χρόνια δημοσιογράφος και μου συνέβη ένα γεγονός για το οποίο οφείλω μια απάντηση. Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι το να σωπαίνεις ισοδυναμεί με το ψεύδεσθαι. Όμως δεν ήθελα να βγω σε καμία τηλεόραση, παρά την εισβολή που δέχτηκα πριν και ακόμα με περιμένουν απ’ έξω. Σαν να μην έχουμε την ελευθερία οι δημοσιογράφοι να αναπολήσουμε, πρέπει να ποινικοποιούμε και τις αναμνήσεις μας.

Ποιον προσβάλλει αυτό το κομμάτι; Τι είναι αυτό τώρα δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω! Γιατί αυτό το θέμα που διαβάστηκε από τότε που πουλούσε 80.000 φύλλα, γιατί αυτό το θέμα που διαβάστηκε στο βιβλίο μου που πουλούσε 10.000 αντίτυπα, γιατί δεν αντέδρασε κανείς και τώρα ξαφνικά γίνεται πρώτο θέμα στην Ελλάδα; Θα δικαστώ τώρα για τη φράση “παρ’ το”;

Και δεν θέλω να βγω στην τηλεόραση γιατί ο Σεφέρης λέει ότι η τηλεόραση είναι φονικό όπλο. Ευχαριστώ και τον συνήγορο του κυρίου Γιάννη Παπαμιχαήλ που είπε ότι έχω προσφέρει πολλά στον πολιτισμό. Θα δοθεί η απάντηση και εκεί που πρέπει αν επιμείνουν σε αυτό το πράγμα. Εγώ κατηγορήθηκα τη δεκαετία του ’70 και του ’80 ως ο ψαλμωδός της Αλίκης και τώρα θα κατηγορηθώ για το ακριβώς αντίθετο;

Η λατρεία μου και ο σεβασμός μου για την Αλίκη δεν υπολείπεται από τη δική σας λατρεία και τον δικό σας σεβασμό. 

 

Δεν περίμενα ποτέ αυτό που συνέβη σήμερα (σ.σ. χθες). Στον επαγγελματικό μου χώρο που προσέρχομαι στα 80 μου χρόνια και μάλιστα, προσήλθα με μια πατερίτσα γιατί μόλις έκανα εγχείρηση στο γόνατό μου, να βλέπω ξαφνικά από ένα υπόγειο να πετάγονται δυο τρία νέα παιδιά με δυο κάμερες. Κάναν αυτό που κάνουν συνήθως. Με ακολούθησαν μέχρι το ασανσέρ».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις