Ελλάδα

Αρνί στη σούβλα: Τα μυστικά του καλού ψήστη

Το αρνί στη σούβλα είναι το φαγητό του Πάσχα, ωστόσο το ψήσιμο έχει και τα μυστικά του. 

Ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος από τα Γιάννενα μίλησε στην ΕΡΤ αποκαλύπτοντας τα όλα τα κόλπα για ένα σωστό ψήσιμο στο αρνί.

«Πρέπει να είναι καλή η πρώτη ύλη και το αρνί να έχει λίγο λίπος. Το αλάτισμα πρέπει να είναι σωστό, ρίχνουμε αλάτι και εσωτερικά, ενώ κάνουμε και τρύπες στα μπούτια για να αλατιστεί και εκεί.

Όσον αφορά στο ψήσιμο χρειάζεται όχι δυνατή φωτιά στην κοιλιά και τραβάμε τα κάρβουνα προς το κεφάλι και τα πόδια. Με την πάροδο της ώρας κατεβάζουμε το αρνί πιο χαμηλά», τονίζει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει… «Συνήθως όσα κιλά είναι το αρνί θέλουμε και αντίστοιχο αριθμό κιλών στα κάρβουνα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν έχουν αρχίσει να σκάνε και να ανοίγουν τα χέρια και τα μπούτια. Στο κοκορέτσι το ψήσιμο είναι πιο ιδιαίτερο και θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Πιο ψηλά και μετά κατεβάζουμε. Δεν τρυπάμε το κοκορέτσι και το κατεβάζουμε σιγά σιγά».

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφανίστηκε 11χρονος στην Αθήνα
Η εξαφάνιση του 11χρονου Μοχάμεντ Αλ Ιμπραχιμ από τη Συρία, έγινε στις 27/11/24 στην Αθήνα όπου είχε πάει από χώρο φιλοξενίας που διέμενε. «Το...
Εξαφανίστηκε 11χρονος στην Αθήνα