Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για «τροπολογία Παπαδημούλη» για τον φράχτη στον Έβρο: «Παραπλανούν και κρύβουν την αλήθεια»

Τα πυρά που δέχτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ανταποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην αντιπαράθεση για την καταψήφιση τροπολογίας και τον φράχτη του Έβρου. Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την Πειραιώς για «απόκρυψη της αλήθειας, για λόγους φθηνής προεκλογικής ψηφοθηρίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτίθεται στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «για να δημιουργήσει την εικόνα ότι “εξουδετέρωσε” την ψευδώς αποκαλούμενη «τροπολογία Παπαδημούλη», που αποτελούσε στην πραγματικότητα τροπολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου, θυσιάζει τα εθνικά συμφέροντα για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια και ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο».

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η Νέα Δημοκρατία πίσω από τους φαιδρούς πανηγυρισμούς της κρύβει την αλήθεια και καλλιεργεί ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις, για λόγους φθηνής προεκλογικής ψηφοθηρίας.

Η αλήθεια είναι ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, σε συνεργασία με την αντιευρωπαϊκή άκρα δεξιά, επιχείρησαν να περάσουν μία τροπολογία που αναφέρεται γενικότερα σε χρηματοδότηση “υποδομών” για τη μετανάστευση στο πλαίσιο του Ψηφίσματος Κατευθυντήριων Γραμμών για τον Προϋπολογισμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να διχαστεί το Ευρωκοινοβούλιο και να καταψηφιστεί το Ψήφισμα στο σύνολό του, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, με 210 υπέρ, 321 κατά και 105 αποχές.

Τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει θέση για την κατεύθυνση του προϋπολογισμού στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσής του με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Επιτροπή και άρα δεν μπορεί να διεκδικήσει δυναμικά και συγκροτημένα, όχι μόνο περισσότερα κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, τη συνοχή, την κοινή αγροτική πολιτική κ.α., αλλά ούτε κονδύλια για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Η ΝΔ, λοιπόν, για να δημιουργήσει την εικόνα ότι “εξουδετέρωσε” την ψευδώς αποκαλούμενη «τροπολογία Παπαδημούλη», που αποτελούσε στην πραγματικότητα τροπολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου, θυσιάζει τα εθνικά συμφέροντα για περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια και ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον κ. Μητσοτάκη, να περάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για κοινοτική συγχρηματοδότηση των φραχτών στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και από τον κ. Σχοινά με εντολή του κ. Μητσοτάκη να πετύχει ακριβώς το ίδιο και στην Κομισιόν…».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το φιάσκο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και η αποτυχία του «επιτελικού» κράτους Μητσοτάκη για το πόρισμα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι βρίσκονται και πάλι μπροστά σε μία νέα κίνηση της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση των Τεμπών δημιουργώντας με όσα λέγονται και γίνονται σύγχυση στους πολίτες
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη
Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΔΟΑΣΑΑΠ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής