Κόσμος

Σουδάν: Ρουκέτα χτύπησε σπίτι Ελλήνων στο Χαρτούμ – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Απελπιστικές είναι οι στιγμές που εξακολουθούν να ζουν οι Έλληνες που βρίσκονται ακόμα στο Σουδάν, το οποίο συγκλονίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα από το Σουδάν είδαν το φως της δημοσιότητας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, από ρουκέτα που χτύπησε σπίτι ελληνικής οικογένειας στο Χαρτούμ. Οι οικογένειες των Ελλήνων σώθηκαν από καθαρή τύχη, αφού το χτύπημα ήταν σφοδρό.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι υλικές ζημιές που προκάλεσε η ρουκέτα που έπληξε το σπίτι των ομογενών, οι οποίοι είναι από τους περίπου 100 Έλληνες που παραμένουν στο Σουδάν και κάνουν επανειλημμένες εκκλήσεις να μεταφερθούν από το Χαρτούμ σε άλλη πόλη και να απεγκλωβιστούν.

Δείτε τις φωτογραφίες στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι έχει απογειωθεί από το Ασουάν της Αιγύπτου το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 και κατευθύνεται προς το Τζιμπουτί ώστε να παραλάβει τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν πρώτοι από το Σουδάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειες του με Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ. 

Το C-27 εκτιμάται ότι θα προσγειωθεί αύριο Τρίτη (25.4.2023) το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και την ίδια ώρα θα απογειωθεί άλλο μεταγωγικό για το Ασουάν, σε περίπτωση που κληθεί άμεσα για τον απεγκλωβισμό και των υπόλοιπων Ελλήνων από το Σουδάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 7 μηνών Νιβίν γύρισε στην εμπόλεμη Γάζα: Γεννήθηκε με μία τρύπα στην καρδιά, έκανε εγχείρηση στην Ιορδανία και την έστειλαν πίσω στη φρίκη
«Πώς μας στέλνουν πίσω όταν ο πόλεμος συνεχίζεται; Η κόρη μου δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει σε σκηνή, κάθε τόσο παθαίνει κρίσεις και μελανιάζει» λέει με αγωνία η μητέρα
Γαζα μωρά
Αντρίι Πορτνόφ: Άφησε τα παιδιά του στο σχολείο και τον γάζωσαν με 5 σφαίρες – Ποιος ήταν ο Ουκρανός πρώην πολιτικός που δολοφονήθηκε
Ο Πόρτνοφ ήταν συνεργάτης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και πρώην βουλευτής στο κόμμα της Γιούλια Τιμοσένκο - Αντίστοιχη επίθεση στην Ισπανία τον Φεβρουάριο του 2023
Αντρίι Πορτνόφ 1