Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Δημήτρης Καιρίδης στο newsit.gr: Ο Ερντογάν «κλείνει το μάτι» στη Δύση γιατί ίσως σχεδιάζει νοθεία στις εκλογές

Δημήτρης Καιρίδης στο newsit.gr: Ο Ερντογάν «κλείνει το μάτι» στη Δύση γιατί ίσως σχεδιάζει νοθεία στις εκλογές

Δυο ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα στο newsit.gr και το Νίκο Ευαγγελάτο, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης αποκάλυψε ότι την επομένη των τουρκικών εκλογών, δηλαδή στις 15 Μαΐου η χώρα μας θα συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για σειρά θεμάτων όπως είναι τα C130 αλλά και το θέμα των F35.

Επίσης, εκτίμησε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλάξει στάση και «κλείνει το μάτι» στη Δύση γιατί είναι πολύ πιθανό να σχεδιάζει νοθεία στις εκλογές και δεν θέλει να είναι στο στόχαστρό τους και να δέχεται πιέσεις.

Ο κ. Καιρίδης εξήγησε επίσης την «ύφεση» στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας προς τη χώρα μας, επισημαίνοντας ωστόσο “ότι ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να δαγκώσει τους δικούς του πολίτες, δεν θα διστάσει να το κάνει και με τους γείτονές του”.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα αξιοποιεί την ύφεση αυτή, συνεχίζοντας να επενδύει στην μεγάλη στρατιωτική διπλωματική προσπάθεια. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στροφή εκ νέου της Τουρκίας μακριά από την Δύση και την Ευρώπη, κάνοντας λόγο για βαθιά, αξιακή και ιστορική σχέση με την Ουάσινγκτον δίνοντας το μήνυμα ισχυρής αποτροπής για θερμό επεισόδιο στην γείτονα χώρα.

Ο κ. Καιρίδης ανέδειξε και τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και την σύνδεσή τους με την εθνική άμυνα και την εξυγίανση του δημοσίου. Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι “αυτή η τετραετία έκλεισε την περίοδο της κρίσης και ξαναέβαλε την Ελλάδα δυναμικά στο παιχνίδι της σύγκλισης με τον Ευρωπαϊκό βορρά”.

Παρά τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, ο υποψήφιος βουλευτής και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων χαρακτήρισε ως εφικτό στόχο, ο κατώτατος μισθός να φτάσει σχεδόν στα 1000 ευρώ το 2027.

Παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, παραλείψεις και δισταγμοί κατά την διακυβέρνηση, ωστόσο υποστήριξε ότι τη νέα τετραετία θα πρέπει να γίνουν σοβαρές τομές σε πολλούς τομείς, όπως στον πυρήνα του δημοσίου και στην δικαιοσύνη. Παράλληλα, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών ρίχνει τα βέλη του στην στάση που κράτησε η αντιπολίτευση, ενώ έφερε για ακόμα μία φορά στο ”τραπέζι” την αξιολόγηση στο δημόσιο.

Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη αυτοδυναμίας από τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου. Μάλιστα εκτίμησε ότι το ποσοστό της γαλάζιας παράταξης θα είναι 35% στη πρώτη κάλπη.

“Υπάρχει σύγχυση και αυτο-εγκλωβισμός στην αντιπολίτευση” σχολίασε ο κ. Καιρίδης και ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προδευτική Συμμαχία ότι “η χώρα έχει πρόβλημα αντιπολίτευσης και χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του”. Μάλιστα έκανε λόγο για ”ψευδεπίγραφο δικομματισμό”, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το 2019 τους παρέδωσε ένα “ανυπόληπτο τραπεζικό σύστημα με 50% κόκκινα δάνεια και την ΔΕΗ” και επισημαίνοντας ότι η ΝΔ απασφάλισε αυτές τις μεγάλες “βόμβες”.

Ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας ως εγκλωβισμένο τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωτερικές έριδες του κόμματός του αλλά ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το σενάριο στην περίπτωση που η ΝΔ δεν λάβει αυτοδυναμία, να επιδιώξει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη κάλπη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις