Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Νίκος Γκέλια: Ευτυχώς, ο περίγυρος μου δεν είναι συνήθως ομοφοβικός

Νίκος Γκέλια: Ευτυχώς, ο περίγυρος μου δεν είναι συνήθως ομοφοβικός

“Πρέπει σίγουρα να μορφώνουμε τα παιδιά πάνω στη διαφορετικότητα” εξηγεί ο Νίκος Γκέλια.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Γκέλια στο περιοδικό Down Town και τη δημοσιογράφο Ανθή Ζήνα όπου και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εικόνα της ελληνικής κοινωνίας και την ομοφοβία.

Θεωρείς την Ελλάδα βαθιά ρατσιστική κοινωνία;

Ρατσιστική κοινωνία δεν ξέρω, αλλά συντηρητική είναι σίγουρα. Και φοβική ίσως. Είναι ένα νόμισμα με δυο πλευρές διότι οι Έλληνες είναι και φιλόξενο λαός αλλά και φοβικός.

Τι πρέπει να κάνουμε ομαδικά και ατομικά ως προς την εξάλειψη της ομοφοβίας; Πως μπορούμε να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα στην LGBTQIA2S+ κοινότητα;

Χωρίς να είμαι κοινωνιολόγος, πιστεύω ότι η μεγαλύτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση και την ενημέρωση. Πρέπει σίγουρα να μορφώνουμε τα παιδιά πάνω στη διαφορετικότητα, να μάθουν να αποδέχονται και να αγκαλιάζουν τον συνάνθρωπο τους. Τα σχολεία και οι γονείς να εκπαιδεύουν ουσιαστικά τα παιδιά. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με κάποιους ενήλικες.

Ως στρέιτ άντρας πως διαχειρίζεσαι την ομοφοβία;

Ευτυχώς, ο περίγυρος μου, και λόγω δουλειάς, δεν είναι συνήθως ομοφοβικός. Αλλά γενικά επιλέγω να μιλάω. Συνήθως ρωτάω: «Είσαι καλά; Μιλάς άσχημα για κάποιον που δεν σου έχει κάνει κάτι. Εσύ μέσα σου είσαι καλά;». Κοιτάζω δηλαδή στον πυρήνα ενός ομοφοβικού ανθρώπου.

Media Τελευταίες ειδήσεις