Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ο Ρον ΝτεΣάντις ανακοινώνει την υποψηφιότητά του με τους Ρεπουμπλικάνους για πρόεδρος της χώρας

ΗΠΑ: Ο Ρον ΝτεΣάντις ανακοινώνει την υποψηφιότητά του με τους Ρεπουμπλικάνους για πρόεδρος της χώρας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024 αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο Ρον ΝτεΣάντις, ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα με τους Ρεπουμπλικάνους, όπως αναφέρουν Reuters και Wall Street Journal.

Η φημολογία υπήρχε εδώ και καιρό για την επιθυμία του Ρον ΝτεΣάντις να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ και εφόσον επιβεβαιωθούν οι ανώνυμες πηγές των Reuters και Wall Street Journal, τότε θα μετατραπεί αυτόματα στον σημαντικότερο αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για το 2024.

Μια από τις πηγές του Reuters ανέφερε πως αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την 25η Μαΐου, καταθέτοντας επίσης τα απαιτούμενα έγγραφα, και την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με δωρητές στο Μαϊάμι, προτού κάνει την επίσημη έναρξη της εκστρατείας του στα τέλη του Μαΐου.

Στην πρόσκληση που εστάλη σε δυνητικούς χρηματοδότες για την εκδήλωση της 25ης Μαΐου αναφέρεται μάλιστα πως θα τους ανατεθεί «δουλειά» –με άλλα λόγια να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τον υποψήφιο–, σύμφωνα με έτερη πηγή.

Εκπρόσωποι του Ρον ΝτεΣάντις δεν απάντησαν αμέσως όταν το Ρόιτερς τους ζήτησε σχόλιο.

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε να κλιμακώνει τις φραστικές επιθέσεις του εναντίον του κυβερνήτη της Φλόριντας τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι σφυγμομετρήσεις ως αυτό το στάδιο θέλουν πάντως τον Ντόναλντ Τραμπ να διατηρεί άνετο προβάδισμα στην εσωκομματική κούρσα, συμπεριλαμβανομένης πρόσφατης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις